Russell Science - PeaPure of Peaplex voordeelbundel 180 capsules en tube Peaplex creme

Russell Science - PeaPure of Peaplex voordeelbundel 180 capsules en tube Peaplex creme
€ 150,00
€ 140,00
Artikelnr: 860
Merk: PeaPure en PeaPlex
Type

Russell Science - PeaPure of Peaplex voordeelbundel 180 capsules en tube PeaPlex creme
Behalve in capsules is Pea ook in een crème beschikbaar. De naam van dit vernieuwde product is PeaPlex crème. In onze natuurgeneeskundige praktijk (Homeotheek) werken wij hiermee.

Russell Science - PeaPlex creme
Venieuwde créme van Russell Science bevat naast de vertrouwde palmitoylethanolamide (PEA) enBoswellia Serrata Gum (olibanum) nu ook Niacinamide (vitamine B3). Deze b vitamine ondersteund het zenuwstelsel.
In onze natuurgeneeskundige praktijk (Homeotheek) werken wij met de PEA producten van Russell Science.

Ingrediënten

Aqua, Decyl Oleate, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Sorbitol, Niacinamide, Dipropylene Glycol, Palmitamide MEA, Sodium Benzoate, Boswellia Serrata Gum, Citric Acid, Potassium Sorbate.

100 g PeaPlex® crème bevat 1500 mg PEA, 200 mg Boswellia Serrata Gum en 2000 mg Niacinamide.

Bevat de in de natuur voorkomende conserveringsmiddelen benzoëzuur en sorbinezuur.
Samenstelling: zie verpakking.

Een analyse certificaat van Russell Science aanwezig

Hen analyse certificaat op de website helpt u om kunt u zelf na te gaan of depuurheid van het preparaat inderdaad 100% is. Het analyse certificaat is afkomstig van een onafhankelijk Amerikaansonderzoekslabaratorium dat de zuiverheid van supplementen en geneesmiddelen bepaalt. Deze analyse wordt uitgevoerd met de modernste methoden en volgensde hoogste standaarden van Good Laboratory Practice (GLP).

Alle preparaten die het PEA-opt® keurmerk dragen bevatten PEA met de hoogste graad van zuiverheid, rond de 100%. Dit is van belang, omdat er diverse PEA preparaten op de markt zijn, waarvan de zuiverheid niet 100% is.


Feiten over PEA
- PEA is beschreven in meer dan 300 wetenschappelijke publicaties;
- PEA is wereldwijd gebruikt door meer dan een miljoen mensen;
- PEA kan zonder problemen in combinatie met andere middelen gebruikt worden;
- PEA is een natuurlijke en lichaamseigen stof;
- PEA wordt in ons lichaam geproduceerd;
- PEA komt voor in voeding zoals vlees, eieren, sojabonen en pinda’s.

Trefwoorden:

- chronische pijn
- neuropathie
- reumatische pijn
- herniapijn

Gebruiksaanwijzing capsules:
3 x per dag 1 capsule tijdens de maaltijd innemen.
Deze dosering volhouden gedurende drie maanden.
Vanaf 4 maanden kunt u overwegen om:
- door te gaan met de inname van 2 maal daags 1 capsule
- de inname terug te brengen tot 1 maal daags 1 capsule
- de inname te beëindigen.

Het slikken van de capsules is op zich eenvoudig. Het toedienen van middelen onder de tong kan echter soms duidelijk voordelen hebben. Bij het laten smelten van het middel direct onder de tong, komt de werkzame stof namelijk via het mondslijmvlies direct in de bloedbaan.
Palmitoylethanolamide (PeaPure) kan dus gewoon als capsule ingeslikt worden, of onder de tong leeg gestrooid worden. De capsules zijn eenvoudig te openen, u kunt dan de inhoud van een capsule op een lepel doen en vervolgens onder de tong strooien. Laat het daar smelten zonder het in te slikken. Dit kan enkele minuten duren; de stof verdwijnt in die tijd vanzelf uit uw mond.

Hiernaast bevelen wij een goede basisvoeding aan. Het kan verstandig zijn dat aan te vullen met het basispakket van Bonusan: Multi Vital forte, Vitamine C 1000, Vitamine D3 en Omega 3 olie.

Let op:

- niet gebruiken tijdens de zwangerschap of periode van borstvoeding;
- risico van overdosering in de aangegeven dosis is afwezig;
- koel, donker en droog bewaren;
- buiten bereik van kleine kinderen houden;
- dit supplement kan evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl niet vervangen;
- er zijn geen bijwerkingen van betekenis bekend;
- PeaPure® kan gelijktijdig met andere middelen worden ingenomen. Bij twijfel wordt geadviseerd vooraf uw arts of apotheker te raadplegen.


Nadat de PEA eerst in een Amerikaans laboratorium conform de strengste eisen is geanalyseerd en gecontroleerd wordt PeaPure vervolgens geproduceerd in een gespecialiseerd Nederlands bedrijf in overeenstemming met de hoogste kwaliteitseisen van Good Manufacturing Practices (GMP). PeaPure is dus van farmaceutische kwaliteit en bevat, vergeleken met andere PEA produkten, de hoogste concentratie pure PEA per capsule. PeaPure is gegarandeerd vrij van magnesiumstearaat en andere farmaceutische hulpstoffen.
Anders dan Normast bevat PeaPure geen toevoegingen en bestaat puur uit PEA.
---

Informatie voor specialisten en huisartsen. Bron: www.neuropathie.nu
: palmitoylethanolamide, een EBM pijnstillend supplement

Palmitoylethanolamide (PeaPure®) is een pijnstillend supplement dat uitvoerig onderzocht is in vele klinische studies, samengevat in enkele key-referenties aan het eind van dit overzicht.

Het middel is als ontstekingsremmende natuurlijke stof voor het eerst beschreven in 1957 (1), en als pijnstiller voor het eerst in 1975 in the Lancet. Door het werk van de Nobelprijs winnares (1986) Rita Levi-Montalcini werd in 1993 het werkingsmechanisme duidelijk geworden (2).

Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw zijn er vele tientallen klnische studies uitgevoerd naar de veiligheid en de werkzaamheid van dit lichaamseigen middel, met in totaal ongeveer 4000 patienten. Omdat het merendeel van die studies vericht zijn door artsen die geen Engels als moedertaal hadden, bleef de verslaglegging van veel van die studies vaak beperkt in het Engels, of verscheen in Italiaanse of Spaanse neurologische of anesthesiologische tijdschriften. Sinds 2010 is daar verandering in gekomen, sinds dat jaar is palmitoylethanolamide ook als supplement beschikbaar gekomen. In Pubmed zijn inmiddels (anno 2013) meer dan 320 artikelen te vinden over deze stof, waaronder tientallen over de klinische betekenis.

In de referenties hieronder vindt u een klinische samenvatting van alle studies gedaan op het gebied van de pijnstillende werking van palmitoylethanolamide, (3) en een verslag van de ervaringen bij een aantal Nederlandse patienten met uiteenlopende pijnsyndromen (4).

De meest omvangrijke klinische placebo-gecontroleerde studie is uitgevoerd met 636 patienten met ernstige pijnen door een hernia, en de resultaten ondersteunende de uitkomsten van de andere studies (5).

Palmitoylethanolamide is veilig in te zetten en duidelijk werkzaam bij chronische pijnen. De Numbers Needed to Treat (NNT) van palmitoylethanolamide ligt net onder de 2. Deze resultaten werden het eerst in 2011 door ons gepresenteerd op het Italiaanse neurologen en anesthesiologen congres, SIAARTI. Palmitoylethanolamide is met een NNT <2 een bijzondere aanwinst bij de behandeling van chronische en neuropathische pijnen.
Palmitpoylethanolamide: uitgebreide reviews en bron-artikelen beschikbaar

De reviews onder nummer 3 en 4 zijn vrij in het internet te verkrijgen, beide artikelen zijn te vinden onder deze twee linken: Keppel Hesselink, 2012 en Keppel Hesselink en Hekker, 2012 ; U kunt ze dan makkelijk printen. Palmitoylethanolamide (PeaPure): in Nederland geproduceerd

Palmitoylethanolamide is in Nederland verkrijgbaar als het supplement PeaPure, in een Nederlands GMP gecertificeerde faciliteit geproduceerd en getest op zuiverheid in een onafhankelijk Amerikaans laboratorium.

PeaPure bevat alleen de zuivere natuurlijke en lichaamseigen stof palmitoylethanolamide in 400 mg capsules. De producent is JP Russell Science Ltd. Distributie o.a. via de webwinkel aromawinkel.nl

Er zijn geen negatieve interacties bekend en geen bijwerkingen van betekenis. Palmitoylethanolamide wordt simpel in elke lichaamscel uit membraanvetten opgebouwd en door lichaamseigen enzymen via het cytoplasma afgebroken. Er is dus geen hepatische of renale klaring noodzakelijk.

Er zijn een aantal formele interactie studies gedaan met andere pijnstillers, zoals pregabaline, oxycodon etc waaruit steeds bleek dat palmitoylethanolamide de pijnstillende werking van andere analgetica ondersteunde en dat de middelen goed samen gegeven konden worden.

Dosering PeaPure
De dosering is 3 maal daags 400 mg PeaPure, eventueel als twee maal een capsule in de ochtend en 1 capsule in de avond; de werking treedt langzaam op, omdat palmitoylethanolamide werkt via biologische modulatie van een aantal intracellulaire en membraan targets.

We adviseren altijd om palmitoylethanolamide te geven gedurende 2 maanden en in die periode samen met de patient te evalueren of het zinvol is om te continueren of te stoppen. Meestal merken patienten dat de pijnstillende werking binnen 1-3 weken onstaat, maar sommigen hebben langer nodig.

Problematische bijwerkingen zijn nooit gemeld. Wij hebben in Nederland vele honderden patienten behandeld en kunnen dat beamen. In Nederland zijn inmiddels tienduizenden patienten behandeld sinds 2010 en ook hier zijn geen bijzondere bijwerkingen vernomen.

Huisartsen en specialisten kunnen bij vragen contact op nemen met een van onze artsen voor overleg over individuele patienten of indicaties:

Maart 2013, prof. dr. J. M. Keppel Hesselink.

Literatuur PEA
1. Kuehl, F.A., Jacob, T.A., Ganley, O.H., Ormond, R.E., Meisinger, M.A.P. 1957. The identification of N-2-hydroxyethyl-palmitamide as a natural occurring antiinflammatory agent. Journal of the American Chemical Society 79:5577-5578
2. Aloe,L., Leon, A., Levi-Montalcini, R. 1993 A proposed autacoid mechanism controlling mastocyte behaviour. Agents and actions 39:C145–C147.
3. Keppel Hesselink,, J.M. 2012. New Targets in Pain, Non-Neuronal Cells, and the Role of Palmitoylethanolamide. Open Pain Journal 5: 12-23
4. Keppel Hesselink, J.M., Hekker, T.A. 2012. Therapeutic utility of palmitoylethanolamide in the treatment of neuropathic pain associated with various pathological conditions: a case series Journal of Pain Research 5:437 - 442
5. Kopsky, D.J., Keppel Hesselink, J.M. Guida, G., Schievano, C.Palmitoylethanolamide for lumbosacral radicular pain: a multi-centre randomized double-blind dose-finding placebo-controlled trial. CNS & Neurological Disorders - Drug Targets 2013, in print


Merk PeaPure en PeaPlex
Vorm Capsules, Vloeibaar
Inhoud 100 ml, 180 stuks
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk