Herbalgem - Calmigem spray

Herbalgem - Calmigem spray
€ 10,80
€ 9,70
Artikelnr: 1321
Merk: Herbalgem
Type

Herbalgem - Calmigem
Draagt bij tot het bestrijden van stress

Calmigem helpt bij kortstondige stress dankzij de werking van 2 knoppen en 3 essentiële oliën. Vijgenboom is gekend om zijn relaxerende eigenschappen, de essentiële olie van echte lavendel speelt de rol van energetische schoonmaker van de psyche, de essentiële olie van engelwortel bestrijdt psychologische instabiliteit en oranjeboom werkt in op emotionele shocks. De knop van de zwarte bes potentialiseert het geheel van de actieve bestanddelen van het complex.

Adviesdosering
Tenzij anders voorgeschreven, 
Vowassenen : 1 verstuiving in de mond, indien nodig maximaal 5 maal per dag.
Kind 3-12 jaar : 1 verstuiving in de mond per dag.

Goed schudden voor gebruik.

Inhoud: 

10 ml spray

Let op:
- volg de aanwijzingen op de verpakking en – indien van toepassing – in de bijsluiter
- raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte;
- de aangegeven dosis niet zonder deskundig advies overschrijden;
- koel en droog bewaren;
- buiten bereik van kleine kinderen houden;
- geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar;
- dit product kan evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl niet vervangen.

Ingrediënten:

knoppen van Vijgenboom* (Ficus Carica), knoppen van Zwarte Bes* (Ribes nigrum), EO van Lavendel* (Lavendula Officinalis), EO van Ylang Ylang* (Cananga od.), EO van Engelwortel* (Angelica Arch.), EO van Neroli* (Citrus Aur.), Alcohol* (35% vol), Water, plantaardige Glycerine * bestanddelen afkomstig uit biologische teelt

Samenstelling:

- Vijgenboom moedermaceraat
De bladknoppen vormen een uitstekende remedie omdat ze diep inwerken op het endocriene klierenstelsel en zo tot het reguleren van tal van problemen bijdragen. Hun kalmerende invloed op niveau van het zenuwstelsel is merkwaardig. Ze hebben voornamelijk een angstkalmerende werking en neutraliseren de effecten van zowel inwendige als uitwendige stress. Ze zijn werkzaam bij elke storing van het zenuwstelsel (spasmofilie, epilepsie, slapeloosheid, aangezichtsneuralgieën,…) Op het psychische niveau vertoont het vijgenboom maceraat een typische regulerende werking op het hormonaalstelsel. Het is verder eveneens actief op de hersenen (cortico-hypothalamus as), en werkt bijgevolg ook bij depressie, neurosensorische storing, psychosomatische aandoeningen, subjectieve syndromen, algemene conditie. Het bevordert de werking van de linde door zijn werking op het energetische systeem milt/pancreasmeridiaan van de traditionele Chinese geneeskunde.

- Zwarte Bes maceraat
Naast zijn goed gekende eigenschappen, bevordert hij de werking van de knoppen en de etherische oliën die met hem worden geassocieerd.

- Lavendel (echte) etherische olie
Heeft een antispasmodische werking die voornamelijk wordt teruggevonden bij angst, slaapproblemen, nervositeit en diverse krampen. Deze olie speelt de rol van energetische reiniger van het psychisme. Paracelsus raadde lavendel reeds aan bij mentale problemen, hysterie en manies. Ze wordt ook aanbvolen bij krampen ter hoogte van de plexus solaris. Ze kalmeert hevige emoties, heeft trouwens een algemeen kalmerende werking die negatieve gedachten zuivert, en brengt harmonie en evenwicht.

- Engelwortel
Is een ingrediënt voor zeer veel abdijlikeuren en heeft, analoog als ginseng, lang leven bevorderende eigenschappenn. Deze olie wordt aanbevolen bij psychische onstabiliteit (opgewonden, gejaagd), angst voor conflicten, overhaasting. Zij draagt bij tot het ontwikkelen van beslissingscapaciteit en innerlijke kracht.

- Petitgrain etherische olie
Is vooral gekend omwille van zijn bloesemwater, traditioneel gebruikt in de bruidskrans (oranjebloesem zou de angst voor de eerste huwelijksnacht wegnemen!). De essentiële olie, ook gekend als neroli, vertoont een diep kalmerende werking en is als het ware een energetische anti-shock. Het is het "rescue remedy" (eerste hulp middel bij Bachbloemen)van de aromatherapie. De etherische olie werkt zeer snel bij psychologische shock, angst en hartkloppingen, geeft terug zelfvertrouwen en kalmte bij overdreven nervositeit, plankenkoorts, angst.

Merk Herbalgem
Type Biologisch
Vorm Vloeibaar, Spray
Inhoud 10 ml, 50 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk