Schussler celzout nr. 7 - Magnesium Phosphoricum

Schussler celzout nr. 7 - Magnesium Phosphoricum
€ 11,25
€ 10,15
Artikelnr: 417
Merk: Schüssler
Magnesium Phosphoricum

Magnesium Phosphoricum, minerale celzouten volgens origineel recept van Dr. Wilhelm Schüssler.

Magnesium phosphoricum is mede nodig voor de botaanmaak. Het stuurt het vegetatieve zenuwstelsel aan en heeft hierdoor invloed op de werking van het hart, zenuwen, bloedsomloop, klieren, verteringsorganen en de stofwisseling. Beïnvloedt bezigheden van het organisme die niet met de wil aan te sturen zijn. Onmisbaar voor ontelbare gezonde lichaamsfuncties. Migraine en andere hoofdpijnklachten nemen af door gebruik van Celzout 7.

Toepassing: neutraliseert het effect van opwinding, spanning, stress, elektrosmog, enz. Bij sterke elektromagnetische belasting wordt veel magenesium verbruikt. Bij een slecht humeur, ochtendhumeur, plankenkoorts. Vooral de zin in chocolade is een aanwijzing voor het tekort aan dit mineraal. Het middel zonder weerga voor onwillekeurige verkrampingen (buikpijn, koliek, menstruatiekrampen, migraine in het beginstadium). In geval van slaapstoornissen is het een goed inslaap- en wekmiddel. (ze zorgt dat het licht uit gaat en dat het weer aan gaat). Bij problemen met doorslapen de Calcium phosphoricum gebruiken. Bij jeuk.

Opmerking: Magnesium phosphoricum werkt bijzonder goed als "warme 7" bij begin van migraine, menstruatiepijn en spanning. Daartoe worden 10 stuks van dit mineraal in warm water, dat eventjes gekookt heeft, opgelost en zo heet mogelijk met kleine slokjes opgedronken. Gaat de migraine niet over dan ook 10 stuks van de Calcium fluoratum en 10 stuks van de Natrium Sulfuricum innemen in een hete oplossing. Zo nodig meer keren per dag.

Gebruiksaanwijzing: De celzouten zijn verwreven in melksuiker en geperst tot tabletten. Deze kunnen direct ingenomen worden of opgelost worden in water. Bij inname de tabletten in de mond laten smelten, zodat de mineraal moleculen door het mond-slijmvlies kunnen worden opgenomen. Indien opgelost in water, het water even in de mond houden. Bij overgevoeligheid voor lactose dienen de celzouten in een beetje water opgelost te worden. Door te schommelen blijft de lactose aan het glas kleven en kun je dit alsnog veilig gebruiken.

Dosering: Om de normale dagelijkse mineraal behoefte aan te vullen worden er 5 tot 7 tabletten per celzout per dag gebruikt. Bij chronische situaties zijn dit er tot 10 per dag per celzout. In acute situaties kan men iedere 5 á 10 min. een tablet in de mond laten smelten of op een andere wijze een hoge dosis innemen. Hoewel de naam anders doet vermoeden smaken deze tabletjes niet zout. Het zijn lichaamseigen mineralen.

Inhoud: 400 tabletjes
Samenstelling per tablet (260 mg.): Magnesium Phosphoricum D6 250 mg. Daarnaast hulpstoffen: melksuiker (lactose), calciumbehenaat en aardappelzetmeel.

Let op:

- koel en droog bewaren;

- dit supplement kan evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl niet vervangen.

Celzouten volgens dr. Schüssler bevatten zodanig verdunde (verwreven) mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden. Verdunde mineralen kunnen namelijk door het lichaam zonder problemen in de cellen worden opgenomen door uiterst kleine openingen in de celwand heen. Hierdoor is het bovendien onmogelijk om teveel van deze mineralen binnen te krijgen. Ze kunnen dus direct worden opgenomen in de cel en hoeven niet door spijsverteringskanaal. De aanvulling van de tekorten is het belangrijkste werkingsprincipe.

Dit in tegenstelling tot onverdund gegeven mineraalzouten. Deze kunnen voor het lichaam een belasting vormen, denk bijvoorbeeld aan geconcentreerde calcium-, magnesium- of ijzersupplementen. Als deze te lang worden ingenomen kan dit mogelijk zelfs leiden tot ongewenste bijwerkingen, omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken en deze soms in de vorm van nierstenen afzet. De Schüssler celzouten zijn op deze mineralen gebaseerd, maar het mineraalzout is in zeer sterk verdunde vorm aanwezig in lactosetabletten. Zij ondersteunen de werking van het lichaam. De nummers bij de celzouten verwijzen naar de volgorde waarin deze in de loop der jaren zijn ontdekt

Merk Schüssler
Vorm Tabletten
Inhoud 400 stuks
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk