Schussler celzout nr. 11 - Silicea

Schussler celzout nr. 11 - Silicea
€ 11,25
€ 10,15
Artikelnr: 421
Merk: Schüssler
Silicea, minerale celzouten volgens origineel recept van Dr. Wilhelm Schüssler.
In alle cellen van ons lichaam bevindt zich veel kiezelzuur. Het is hoofdverantwoordelijk voor sterk van het bindweefsel, vooral voor de huid, haren en nagels. Ook zeer belangrijk voor het bindvlies van het oog. Silicea reguleert het geleidend vermogen van de zenuwbanen. Silicea helpt zuren in te kapselen.
Bij het gebruik van Silicea als celzout is het sterk aan te bevelen om gelijktijdig nr.9 Natrium phosphoricum te gebruiken (verhouding 1:2).

Toepassing: zwak bindweefsel, gevoeligheid voor licht en geluid, trekkende oogleden, slecht haar (gespleten haarpunten) en slechte nagels (losse laagjes), pijn door ischias, stinkend voetzweet, zweterige handen, inwendig etteren (in verbinding met natrium phosphoricum), zwanger-schapsstriemen. Snel blauwe plekken. Bij rimpels en kraaienpootjes als gel uitwendig te gebruiken.

Opmerking: bij gebruik van Silicea komen opgeslagen zuren vrij, daarom altijd samen met Natrium phosphoricum (nr. 9) gebruiken. Bij jicht kan het vrijkomen van de zuren anders een jichtaanval veroorzaken. Het transpireren moet niet tegengegaan worden, omdat dan nierstenen kunnen ontstaan.

Gebruiksaanwijzing: De celzouten zijn verwreven in melksuiker en geperst tot tabletten. Deze kunnen direct ingenomen worden of opgelost worden in water. Bij inname de tabletten in de mond laten smelten, zodat de mineraal moleculen door het mond-slijmvlies kunnen worden opgenomen. Indien opgelost in water, het water even in de mond houden. Bij overgevoeligheid voor lactose dienen de celzouten in een beetje water opgelost te worden. Door te schommelen blijft de lactose aan het glas kleven en kun je dit alsnog veilig gebruiken.

Dosering: Om de normale dagelijkse mineraal behoefte aan te vullen worden er 5 tot 7 tabletten per celzout per dag gebruikt. Bij chronische situaties zijn dit er tot 10 per dag per celzout. In acute situaties kan men iedere 5 á 10 min. een tablet in de mond laten smelten of op een andere wijze een hoge dosis innemen. Hoewel de naam anders doet vermoeden smaken deze tabletjes niet zout. Het zijn lichaamseigen mineralen.

Inhoud: 500 tabletjes - 125 gr.
Samenstelling per tablet (260 mg.): Silicea trit. D12 250 mg. Daarnaast hulpstoffen: melksuiker (lactose), calciumbehenaat en aardappelzetmeel.


Let op:
- koel en droog bewaren;
- dit supplement kan evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl niet vervangen.


Celzouten volgens dr. Schüssler bevatten zodanig verdunde (verwreven) mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden. Verdunde mineralen kunnen namelijk door het lichaam zonder problemen in de cellen worden opgenomen door uiterst kleine openingen in de celwand heen. Hierdoor is het bovendien onmogelijk om teveel van deze mineralen binnen te krijgen. Ze kunnen dus direct worden opgenomen in de cel en hoeven niet door spijsverteringskanaal. De aanvulling van de tekorten is het belangrijkste werkingsprincipe.

Dit in tegenstelling tot onverdund gegeven mineraalzouten. Deze kunnen voor het lichaam een belasting vormen, denk bijvoorbeeld aan geconcentreerde calcium-, magnesium- of ijzersupplementen. Als deze te lang worden ingenomen kan dit mogelijk zelfs leiden tot ongewenste bijwerkingen, omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken en deze soms in de vorm van nierstenen afzet. De Schüssler celzouten zijn op deze mineralen gebaseerd, maar het mineraalzout is in zeer sterk verdunde vorm aanwezig in lactosetabletten. Zij ondersteunen de werking van het lichaam. De nummers bij de celzouten verwijzen naar de volgorde waarin deze in de loop der jaren zijn ontdekt

Merk Schüssler
Vorm Tabletten
Inhoud 500 stuks, 125 gram
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk