Bonusan - Creatine monohydraat poeder

Bonusan - Creatine monohydraat poeder
€ 31,90
€ 28,70
Artikelnr: 191
Merk: Bonusan

Creatine monohydraat poeder van Bonusan zijn aminozuren voor goede energiebalans in de spieren.

Creatine is een tripeptide bestaande uit drie aminozuren, namelijk arginine, glycine en methionine. Tijdens spierinspanning zorgt het voor snelle recycling in het energie productieproces.

Een groot aantal wetenschappelijke studies heeft aangetoond dat suppletie met creatine de prestatie aanmerkelijk verhoogt tijdens hoogintensieve inspanning. De mate waarin dit effect optreedt, is afhankelijk van de hoeveelheid creatine die in de periode voor de inspanning is opgeslagen in het spierweefsel. Hoe meer creatine namelijk aanwezig is in de spieren, des te meer energie er beschikbaar is voor spieractivatie. Het resultaat is meer explosieve spierkracht, met een grotere intensiteit en uithoudingsvermogen.

Creatine blijkt ook de spierkracht te kunnen vergroten bij mensen die aan degeneratieve spieraandoeningen en neuromusculaire aandoeningen lijden, zoals ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose) en Multiple Sclerose, zo blijkt uit gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek.

Het is aannemelijk dat creatine de werking van de 'energiefabriekjes' in de spieren verbetert en onstekingsprocessen vermindert bij mensen met neurodegeneratieve aandoeningen. Dit impliceert ook het nut voor mensen met spierzwakte door ziekte of veroudering.

Sportwetenschappers hebben onderzocht op welke manier de creatinevoorraden in de spier zo hoog mogeljik gemaakt kunnen worden. De beste manier blijkt het aanbieden van grote hoeveelheden creatine in korte tijd, gevolgd door een langere onderhoudsperiode, waarbij twee tot drie gram per dag voldoende is om de al hoge creatinevoorraden in de spieren op peil te houden.

Trefwoorden:

- prestatieverbetering in de sport, met name wanneer het op spierkracht aankomt (bv. korte en middenlange afstandlopers);

- degeneratieve spieraandoeningen;

- spierzwakte;

- neuromusculaire aandoeningen (zoals ALS en MS);

- degeneratieve neurologische ziektebeelden zoals MS en Morbus Parkinson;

- hartinsufficiëntie;

- ADHD.

Adviesdosering: Dagelijks tijdens of vlak na de maaltijd 1 á 2 maatlepels (= circa 2 tot 4 gram) innemen met vruchtensap.

Bij aanvang van de kuur vijf dagen aaneengesloten elke dag 10 maatlepels (= circa 20 gram), verdeeld over de dag innemen. Daarna nog vijf dagen 4 maatlepels (= circa 8 gram) en vervolgens dagelijks 1 á 2 maatlepels (= circa 2 tot 4 gram). Zo nodig dosering verhogen. Maatlepel is bijgesloten.

Dit product kan evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl niet vervangen. Hiernaast bevelen wij dan ook een goede basisvoeding aan, evenals aanvulling met een van onze Vitaliteitspakketten met onder andere Multi Vital forte, Vitamine C 1000, Vitamine D3 en Omega 3 capsules.

Inhoud:
350 gram

Let op:

- creatine is ook op langere termijn veilig te gebruiken

- niet gebruiken kort voorafgaand aan een nierfunctietest om de resultaten niet te frustreren;

- zonder overleg met een deskundige de aanbevolen dosering niet overschrijden;

- niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar;

- dit is een voedingssupplement uit de Orthomoleculaire therapie;

- koel en droog bewaren;

- buiten bereik van kleine kinderen houden;

Bevat per afgestreken maatlepel circa Creatine monohydraat poeder 2 g

Merk Bonusan
Vorm Poeder los
Inhoud 350 gr
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk