Bonusan - Biotine 1000 mcg

Bonusan - Biotine 1000 mcg
€ 10,60
€ 9,55
Artikelnr: 162
Merk: Bonusan

Biotine speelt een belangrijke rol in de gentranscriptie.

Biotine is één van de minst bekende B-vitamines, maar tegelijkertijd één van de belangrijkste stoffen in onze stofwisseling. Het wetenschappelijk onderzoek naar biotine concentreert zich momenteel op de rol die biotine speelt bij (vooral epigenetische) processen van de meest belangrijke genen die zorgen voor het in stand houden van gezond evenwicht in de menselijke gezondheid.

Genen die werken op diverse enzymen, groeifactoren en zelfs voor eiwitten die te maken hebben met het stemgeluid, staan onder invloed van biotine-afhankelijke werkingsmechanismen. De belangrijkste: processen die de hoeveelheid eiwit welke bepaalde genen produceren grotendeels bepalen.

Biotine blijkt meer en meer, net zoals stoffen als SAMe en vitamine D3 (zon), te behoren tot de meest essentiële voedingsmiddelen: dit is waarschijnlijk dan ook de reden dat biotine aanwezig is in bijna alle voedingsmiddelen. Toch heeft biotine een suplementatie-indicatie: de biologische beschikbaarheid van biotine varieert enorm (van bijna 100% in maïs tot slechts 5% in tarwe).

In de darmen kan de biologische beschikbaarheid sterk worden geremd door bepaalde voedingsstoffen en sommige medicijnen (antibiotica). Voor sommige effecten zijn bovendien doseringen nodig die ver boven de dagelijkse inname liggen.

Andere belangrijke toepassingsgebieden van biotine zijn groei en herstelprocessen van haar, huid en nagels. Om die reden wordt het vaak ingezet bij haaruitval en haargroeiproblemen. Het wordt soms in shampoos verwerkt, maar het effect daarvan is twijfelachtig, aangezien biotine niet door de huid wordt geabsorbeerd.

Belangrijkste kenmerken Biotine 1000 mcg:

- speelt een belangrijke rol bij epigenetische processen en de gentranscriptie

- speelt een rol bij de aanmaak en vrijgifte van insuline

- hooggedoseerd, maar liefst 1000 mcg per tablet

- kleine, gemakkelijk slikbare tabletten


Trefwoorden:

- gentranscriptie

- haargroei

- haaruitval

- gezonde nagels

- huidconditie


Gebruik: Tenzij anders voorgeschreven dagelijks 1 à 2 tabletten tijdens of vlak na de maaltijd met water innemen.

Naast dit product bevelen wij een goede basisvoeding aan, evenals aanvulling met een van onze Vitaliteitspakketten met onder andere Multi Vital Forte, Vitamine C-1000 ascorbatencomplex, Vitamine D3 en Omega-3 capsules.


Inhoud: 60 tabletten


Let op:

- dit is een voedingssupplement uit de orthomoleculaire therapie;

- koel en droog bewaren;

- zonder overleg met een deskundige de aanbevolen dosering niet overschrijden;

- buiten bereik van kleine kinderen houden;

- dit supplement kan evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl niet vervangen.


Samenstelling:

Bevat per tablet

D-Biotine 1000 mcg

Hulpstoffen: microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat.

Gegarandeerd vrij van: GMO, maïs, soja, gist, gluten, lactose, toegevoegde saccharose, gelatine, dierlijke substanties, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Merk Bonusan
Vorm Tabletten
Inhoud 60 stuks
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk