aromawinkel.nl huismerk - Sint Janskruid olie

aromawinkel.nl huismerk - Sint Janskruid olie
€ 9,95
€ 9,00
Artikelnr: 498
Merk: aromawinkel.nl huismerk

Sint Janskruid olie is een maceraat (hypericum perforatum) werkt ontstekings- remmend, bevordert de wond­genezing en stimuleert de doorbloeding.

Sint-Janskruid olie, ook wel Johannesolie, heeft de typisch dieprode kleur die dit maceraat kenmerkt. De stof hypericum in de bloemen werkt als rode kleurstof in de olie. Het bevat de meeste in vet oplosbare delen uit het bloeiende kruid. Deze olie werkt ontstekings- remmend, bevordert de wond­genezing (onder andere bij oppervlakkige schaaf­wonden) en stimuleert de doorbloeding. Samen met Calendula en Tamanu is Sint-Janskruid één van de beste oliën bij een verbrande huid. Ook bij de behandeling van spierpijnen kan deze ingezet worden.

Soms is het voor extra resultaat goed om er etherische olie aan toe te voegen met specifiek talent op bestrijding van pijn of andere kwetsuren.
Enkele voorbeelden uit de groep etherische olie die voor dit doel heel geschikt zijn:
- Zoete Marjolein tegen kramp;
- Laurier, pijnstillend;
- Geranium tegen zenuwpijn;
- Helichryse tegen bloeduitstortingen.

Ingrediënten: Dit maceraat bevat ongeveer 10% van de in vet oplosbare delen van de Sint Janskruid bloem in een basis van olijfolie.

Indicaties voor gebruik: droge, schrale en ruwe huid. Winterhanden- en voeten. Huidaandoeningen, luiereczeem, brandwonden, reumatische spier- en gewrichtsklachten en zenuwpijn.

Hoeveel is nodig? Voor een lokale massage 3 à 5 ml per keer voldoende. Hoe groter de aangedane plek, hoe meer u uiteraard nodig heeft.

Let op: Maakt de huid gevoelig voor zonlicht. Daarom beperkt gebruiken bij zonne­baden of gebruik van de zonnebank.
Sint-Janskruidproducten worden wel eens verward met Sint Janskruiskruid. dat is een giftige plant die o.a. voor paarden dodelijk kan zijn. wees gerust: dat kruid heeft met dit product niets te maken.

Inhoud: 100 ml - Sjankara

Merk aromawinkel.nl huismerk
Type Gezicht en huid
Vorm Vloeibaar
Inhoud 100 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk