Pranarom - Zwarte spar

Pranarom - Zwarte spar
€ 11,35
€ 10,20
Artikelnr: 106
Merk: Pranarôm

Zwarte spar (den) - Picea mariana - 10 ml - biologische teelt

Olie van de Zwarte spar ruikt harsachtig, bosgeur.

Aromatische moleculen : Monoterpenen, bornyl acetaat

Gedistilleerd deel : naald

De zwarte spar is een conifeer afkomstig uit Canada, en groeit op berghellingen en veengronden.

Hij heeft een grijs-bruine schilferige schors, rode in groepjes ingeplante bloemen, naaldvormige blad en een rood-bruine konische vrucht van ongeveer 4 cm lang.

Van oudsher bekend als antibacterieel • ontstekingsremmend • hormone-like: cortisone- like • schimmeldodend • parasieten dodend • hoeststillend, expectorans • krampstillend.

Toepasbaar als volgt:

Inwendig --

Op de huid ++++

Verdampen ++++++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Verdampen: Bacteriedodend, en stimulerend voor het afweersysteem. Heel geschikt voor op een ziekenkamer. De luchtwegen worden schoongemaakt en de ademhaling wordt makkelijker. Bij verkoudheid, hoest, bronchitis en keelpijn. Spar is goed te mengen met alle houtoliën, Citroen, Salie of Lavendel.

In bad met badolie: Bij vermoeidheid en luchtwegklachten. Circulatiestimulerend.

In massageolie op de huid: Den stimuleert de bloedcirculatie en werkt daardoor positief bij een vale huid door o.a. roken. Verlicht bij spierpijn en reumatische klachten. Ondersteunt de werking van de bijnieren wanneer het niergebied wordt ingesmeerd met een 10% mengsel Den in basisolie.

Overig: stoombad met drie druppels in een kom water werkt slijmoplossend en ontstekingremmend. Zie ook Davos kuurolie.

Psychische werking: Brengt rust, vrede en ontspanning, speciaal voor drukke, overprikkelde mensen, die zich normaal gesproken die rust niet gunnen. Even bijkomen en weer rustig en vol vertrouwen het leven voortzetten.

Let op:
- Niet inzetten op gevoelige of beschadigde huid.
- Niet op de huid gebruiken bij prostaatkanker.
- Uitwendig gebruik
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 6 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Kruidig, Aards, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk