Pranarom - Tea Tree

pranarom - tea tree essentiële olie
€ 10,55
€ 9,50
Artikelnr: 1318
Merk: Pranarôm

Pranarôm - Tea Tree -  Melaleuca alternifolia biologische teelt

Geur: frisse, kruidige en medicinale geur

Aromatische moleculen: Terpineol

Gedistilleerd deel: bladeren

Deze essentiële olie werkt antibacterieel, schimmelwerend, parasietendodend en antiviraal. Bevordert de weerstand.

Tea tree olie heeft een ontspannende werking en helpt bij vermoeidheid en bij een zenuwachtig gevoel. De helende werking van tea tree bladeren ondersteunt het herstel van spieren en helpt je lichaam weer fit te worden na ziekte. Bij een kriebel in de keel biedt de olie een verzachtende invloed. Voor gezonde luchtwegen en een goed afweersysteem is tea tree de beste keuze.

Tea tree is een essentiële olie die al lang haar verdienste bewezen heeft ! Ze wordt gebruikt in een groot aantal verzorgingsproducten (zeep, shampoo, badolie) en in cosmetica producten. Daarbovenop is het ook een zeer betrouwbaar onderdeel van de medische en familiale aromatherapie. De grote vraag naar tea tree heeft er vandaag voor gezorgd dat er in Australië plantages ontstaan zijn die zich uitstrekken over duizenden hectaren.

Inhoud:
10 ml

Toepassingen:

Orale inname: ++++
Gebruik op de huid: ++++
Lucht verspreiding: ++++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)


Verdampen:
tea tree geeft een frisse, kruidige en medicinale geur die men goed kan mengen met lavendel, lavandin, grove den, rozemarijn, kruidnagel en citrusoliën. Via verdamping is tea tree een goede hulp bij bronchitis, sinusitis, neus- en keelinfecties. Teatree bestrijdt aantoonbaar schimmels en schimmelsporen in de lucht (Rogawansamy 2015). Gebruik van tea tree leidt tot versterking van de weerstand bij griep en kou. Verder werkt tea tree sterk vitaliserend bij vermoeidheid en nerveuze depressie. Inhalatie via stoombaden zijn nog doeltreffender.

Op de huid:
 n de huidverzorging is tea tree één van de beste oliën bij acne, abcessen, huidinfecties, voetschimmel en (water)wratjes. Bij acne en abcessen bezit tea tree de eigenschap om de etter binnen te dringen en vloeibaar te maken waardoor het gemakkelijker kan worden afgevoerd. De olie is pijnverdovend en sterk wondgenezend. De olie mag puur op een wondje.
Bij insectenbeten direct een druppel tea tree toepassen op de aangedane plek. In een shampoo, samen met kruidnagel, ter bestrijding van hoofdluis, roos en vet haar. Een bijzondere eigenschap van tea tree is de preventieve bescherming tegen huidverbrandingen bij bestraling. Daarvoor wordt tea tree op de huid gesprayd.

In bad:
Via baden is tea tree in te zetten bij kou, griep, vermoeidheid, jeuk en als circulatiebevorderende olie bij o.a. spataders. maximaal 6 druppels in een vol bad. In een stoombad: maximaal 5 druppels. 

Als spoelmiddel:
tea tree als spoelmiddel in wat water (1 à 2 druppels) bij candida in de mond,  bij aften, zere keel en bij tandvleesontsteking. Eventueel de plekken aanstippen met wat tea tree olie op een wattenstaafje. Naast spoelmiddel, kan tea tree als tandpasta ook meehelpen tandvleesontsteking bestrijden

Inwendig:
bij chronische blaasontsteking is de effectiviteit van tea tree aangetoond

Op de huid:
gebruikelijk is een dosering van 2 – 5 % bij volwassenen bij lokaal gebruik. 

Let op:

- Buiten bereik van jonge kinderen houden
- Niet ter vervanging van een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl
- De aanbevolen dosering niet overschrijden
- Voorzichtigheid geboden tijdens zwangerschap, bij borstvoeding en bij kinderen onder de 3 jaar
- Droog bewaren, beschut tegen licht en warmte

Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.

Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk