Pranarom - Spaanse Tijm

Pranarom - Spaanse Tijm
€ 8,15
Artikelnr: 901
Merk: Pranarôm

Pranarom - Thymus zygis - Spaanse Tijm - 10 ml

Geur: intens kruidige tijmgeur

Aromatische moleculen: Thymol

Gedistilleerd deel: bloeiende top

Winterharde struik die tot 30cm groot kan worden. Hij draagt kleine lancetvormige blaadjes met opgerolde randen. De takken zijn houtachtig en de twijgen ascenderen. De bloemen zijn roze witachtig. Thymus vulgaris ct thymol is een van de 6 chemotypes van tijm die door wetenschappers werden geïdentificeerd. Hij komt voor in het zuiden van Frankrijk (voornamelijk in de Provence) op kalkbodems.

Van oudsher bekend als antibacterieel met breed spectrum • schimmeldodend • antiparasitair- antiviraal • stimuleert de afweer • tonicum • digestief, carminatief (gaat winderigheid tegen), eetlustopwekkend • revulsief • hoeststillend

Toepasbaar als volgt:

Inwendig ++

Op de huid ++

Verdampen ++++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Verdampen: Opmonterend bij stress en vermoeidheid na lange inspanning. Verlicht chronische bronchitis, kramphoest en neusverkoudheid. Ondersteunt de medische behandeling van longontsteking en TBC. Bacteriedodend in de lucht en daardoor heel geschikt als verdampingsolie op de ziekenkamer in geval van holte-ontstekingen, longproblemen, griep, bronchitis, verkoudheid en virusinfecties. Goed te mengen met één van de citrus oliën, Lavendel, Marjolein of Roos.

In bad met badolie: Bij slechte circulatie, vermoeidheid, zwakte, psoriasis, blaasontsteking, schimmelinfectie (candida).

In massageolie op de huid: Bij acne, vette huid, wondjes. Pijnverdovend bij spier- en gewrichtspijn.

Psychische werking: Bij alle psychische zwaktes. Stimuleert een sterke wil en daadkracht op een sociale, ruimhartige manier.

Let op: Zie bijsluiter voor dosering. Deze niet overschrijden!

- Buiten bereik van jonge kinderen houden.

- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.

- De aanbevolen dosering niet overschrijden.

- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.

- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.

Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.

Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Kruidig, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk