Pranarom - Sinaasappel

Pranarom - Sinaasappel
€ 6,30
€ 5,65
Artikelnr: 89
Merk: Pranarôm

Zoete sinaasappel - Citrus sinensis - 10 ml biologische teelt

Olie van zoete Sinaasappel ruikt fris, fruitig, sprankelend en een beetje zoetig. De vrucht van de Citrus sinensis wordt 'Zoete sinaasappel' genoemd om hem te onderscheiden van de 'bittere sinaasappel' (Citrus aurantium of Bergamot), en is afkomstig uit het Middellandsezee gebied en tropische gebieden.

Van oorsprong komt deze sinaasappel uit de streek tussen de Himalaya en Zuid China. De Portugezen hebben deze vrucht rond 1400 meegebracht. Sedertdien verspreidde de teelt zich over verschillende landen. De zoete sinaasappelboom is een kleine boom uit de familie van de Rustaceae, en is eigenlijk een zeer oude kruising, waarschijnlijk ontstaan uit de kruising van de Citrus Maxima en de Citrus reticulata.

Aromatische moleculen: Limoneen

Gedistilleerd deel: schil

Toepasbaar als volgt:

Inwendig ++

Op de huid -

Verdampen ++++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Van oudsher bekend wegens de eigenschappen: kalmerend • sedatief • maagmiddel • carminatief (tegen flatulentie) • antiseptisch • verteringstonicum

Verdampen: Ontspannend bij nervositeit en stress, opmonterend, opvrolijkend. Zuivert de lucht. Inzetbaar bij kou en bronchitis. Een mengsel met Lavendel, Kruidnagel, Kaneel, Nootmuskaat, Ylang-Ylang of Dennenolie is prettig.

In bad met badolie: Bij kou en griep, spastische darm, hartkloppingen, nervositeit en stress.

In massageolie op de huid: Ondersteunt huidherstel. Goed bij vette huid en rimpels. Verzacht gebarsten huid en kloofjes en versterkt de opperhuid.

Psychische werking: Neemt problemen weg en laat je weer lachen. Geeft warmte en vrolijkheid en neemt de angst voor het onbekende weg. Geeft structuur. Helpt je verbonden te voelen.

Let op:
- bij gebruik op de huid altijd verse olie gebruiken. Eigenlijk moet ze voor dat doel in de koelkast worden bewaard. Werkt licht fotosensibiliserend. Na gebruik op de huid enkele uren
niet zonnebaden of op de zonnebank gaan.
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Verfrissend, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk