Pranarom - Roomse Kamille

Pranarom - Roomse Kamille
€ 19,25
€ 17,30
Artikelnr: 48
Merk: Pranarôm

Kamille roomse - Chamaemelum nobile - 5 ml

Roomse Kamille ruikt fris, zoet en kruidig met een fruitige ondertoon.

Aromatische moleculen: Isobutyl angelaat, isoamyl angelaat

Gedistilleerd deel: bloem

Deze winterharde plant groeit op lichte zanderige grond in West- Europa, hij heeft 'geveerd' blad en composietbloemen met tongvormige witte blaadjes rond een geel hart op een konische bloembodem en geelachtige geribbelde dopvruchten.

Van oudsher bekend als ontstekingsremmend • jeukwerend, antilogistisch, anti-allergisch • stimuleert de vertering: carminatief (tegen winderigheid), galdrijvend) • antiparasitair • sedatief (kalmerend), pre-anestheticum, kalmering van het Centraal zenuwstelsel- pijnstillend, analgetisch.

Verdampen: Krampstillend bij 'nerveuze' astma. Ontspannend en kalmerend bij slapeloosheid. Hypnotisch en ontspannend bij onrust, zoals bij kinderen die tanden krijgen, emotionele shock. Ook onrust voorafgaand aan een operatie kalmeert hiermee. Deze olie is goed te mengen met Bergamot, Geranium, Lavendel, Neroli of Scharlei.

In bad met badolie: bij huidontstekingen, spier- en gewrichtsklachten. Kalmerend bij pijnlijke en moeilijke menstruatie en PMS.

In massageolie op de huid: Ideaal bij acne, eczeem, droge, jeukende, gevoelige en ontstoken huid. Ook goed inzetbaar tegen psoriasis en couperose. Weefselversterkend en zuiverend. Pijnverdovend bij artritis en andere soorten van spierpijn. Stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen. Dempend op stemmingswisselingen bij PMS.

Psychische werking: Bij psychische verkrampingen werkt deze olie mild en zacht. Heftige emoties en overbelaste zenuwen komen tot rust.

Let op:
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
Advies nodig? Mail ons gerust.


Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Verfrissend, Kruidig
Inhoud 5 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk