Pranarom - Pompelmoes / Grapefruit

Pranarom - Pompelmoes / Grapefruit
€ 7,15
€ 6,45
Artikelnr: 708
Merk: Pranarôm

Pompelmoes of grapefruit - Citrus x paradisi - 10 ml - biologische teelt - Pranarom
Olie van pompelmoes springt je haast tegemoet. Zij ruikt helder, fris, fruitig, ietsje bitterzoet.
 
Aromatische moleculen: Limoneen
Gedistilleerd deel: schil

Toepasbaar als volgt:
Inwendig ++
Op de huid -
Verdampen ++++
(++++ = heel geschikt, - = liever niet)  

Verdampen:
Grapefruit geeft je een echte oppepper bij vermoeidheid en lusteloosheid. Een jetlag wordt lichter en ook hoofdpijn, plankenkoorts en zwaarmoedigheid nemen af. De olie werkt desinfecterend op de omgeving. Een mengsel met Ylang-Ylang, Geranium, Palmarosa of Roos geeft deze mooie olie nog iets extra´s.

In bad met badolie:
Bij stijve spieren, kou en vermoeidheid. Ook bij een ontslakkingskuur. Grapefruit verfrist het lichaam.

In massageolie op de huid:
Bij vette huid en zwemmerseczeem en mogelijk cellulitis is Grapefruit een goede olie. Verstrakt de huid en stimuleert haargroei. Bloed- en lymfecirculatie worden gestimuleerd, waardoor ontgifting spontaan op gang komt. Bij oedeem en stijve spieren is Grapefruitolie echt een mooi middel.

Psychische werking:
imulerend, bijna euforiserend. Gevoelens van zwaarte en depressie verdwijnen. De olie zet aan tot actie en maakt helder denken weer mogelijk.

Let op:

- bij gebruik op de huid altijd verse olie gebruiken. Eigenlijk moet ze voor dat doel in de koelkast worden bewaard. Werkt licht fotosensibiliserend. Na gebruik op de huid enkele uren
  niet zonnebaden of op de zonnebank gaan.
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Verfrissend, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk