Pranarom - Patchouli

Pranarom - Patchouli
€ 7,20
€ 6,50
Artikelnr: 73
Merk: Pranarôm
Inhoud
Patchouli - Pogostemon cablin - 5 ml
Geur: Geur: intens, zoet, houtig met een beetje aarde als na een zomerse regenbui.

Aromatische moleculen: Patchouli alkohol, α-bulneseen
Gedistilleerd deel: blad

Patchouli, afkomstig uit Indonesië, heeft heel wat therapeutische eigenschappen van invloed op de veneuze- en lymfecirculatie, maar beter bekend is dat het veel gebruikt wordt in de parfumerie.

Van oudsher bekend als: decongestivum van de venen, lymfe en prostaat • ontstekingsremmend • wondhelend • maagmiddel

Toepasbaar als volgt:
Inwendig -
Op de huid ++++
Verdampen ++++
(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Verdampen: In lage dosering kalmerend. In hoge dosis stimulerend. Werkt vertragend op de ademhaling. Bij stress en uitputting een goede keus. Sterk aardend bij afwezige, wat dromerige mensen. Deze olie is goed te mengen met Bergamot, Cipres, Citroen, Geranium, Lavendel, Roos of Rozemarijn.

In bad met badolie: bij huidontstekingen en eczeem, oedeem, spataderen en nerveuze klachten. Kan enigszins erotiserend werken.

In massageolie op de huid: Bij acne, gebarsten huid, huidontstekingen. Eén van de beste bij eczeem.

Psychische werking: Stimulerend, zeer versterkend, en zinnenprikkelend. Opent de deuren naar het onbewuste. Energetisch werkt Patchouli beschermend tegen negatieve energie van anderen.

Let op:
- De sterke geur blijft lang hangen.
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
UITWENDIG GEBRUIK
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.
Merk Pranarôm
Type Verwarmend, Aards, Biologisch
Inhoud 5 ml, 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk