Pranarom - Oregano

Pranarom - Oregano
€ 11,50
€ 10,35
Artikelnr: 70
Merk: Pranarôm

Oregano - Origanum compactum - 10 ml - biologische teelt

Oregano etherische olie ruikt zeer krachtig, pittig kruidig

Deze aromatische plant is afkomstig uit Noord Afrika en gedijt goed op schrale bodems op zonnige berghellingen in Marokko. De donkergroene blaadjes, met een pikante smaak, zijn ovaal en gepunt. De roze-paarse bloemen, gegroepeerd in een compacte bloeiwijze, zijn zeer geurig.

Aromatische moleculen: Carvacrol, Thymol

Gedistilleerd deel : bloeiende top

Toepasbaar als volgt:

Inwendig + (alleen op advies)

Op de huid + (volg de aanwijzingen en wees dan nog zeer voorzichtig!)

Verdampen ++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Van oudsher bekend om zijn eigenschappen :

Belangrijk bactericide met een breed spectrum • antiviraal, stimuleert de afweer • schimmeldodend • actief tegen mycobacterium • algemeen tonicum, fysiek, mentaal en sexueel stimulerend.

Verdampen: Sterk antisceptisch en bacteriedodend. Nuttig inzetbaar bij infecties aan luchtwegen, bronchitis en kinkhoest. Immuunstimulerend bij alle soorten kou en griep. Verwarmt, krampstillend en zweetdrijvend. Deze olie is goed te mengen met een citrus olie, Lavendel of Ceder.

In bad met badolie: bij luchtweginfecties, spier- en gewrichtspijn, kou, griep, oedeem en vermoeidheid. Maximaal drie druppels in een vol bad.

In massageolie op de huid: Bij spier- en gewrichtspijn verlicht en verwarmt Oregano. Heelt geïnfecteerde wonden.

Psychische werking: Kalmerend, harmoniserend. Als jij je helemaal leeg voelt en alles hebt gegeven kun je nu pas op de plaats maken en op krachten komen.


Let op:
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Zeer sterke olie, dus laag doseren!
- Kan ernstige huidirritatie veroorzaken bij onverdund gebruik of te hoge dosering.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Kruidig, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk