Pranarom - Narduskruid Himalaya

Pranarom - Narduskruid Himalaya
€ 15,65
€ 14,10
Artikelnr: 65
Merk: Pranarôm

Narduskruid Himalaya Jatamansi - bio - Nardostachys jatamansi - 5 ml

Jatamansi of Nardusolie ruikt Geur: houtig, musk, kruiden en iets aards.

Aromatische moleculen: Calareen

Gedistilleerd deel: wortel

Toepasbaar als volgt:

Inwendig --

Op de huid ++++

Verdampen ++++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Narduskruid is ongetwijfeld een van de oudste oriëntaalse parfums, en wordt veelvuldig genoemd in de teksten van de Evangelies. Nardostachys jatamansi groeit in de bergen van de Himalaya (India, Nepal en Tibet) en behoort tot de familie van de Valerianaceae. Het is een gekend ingrediënt in de ayurvedische geneeskunde en wordt onder andere gebruikt om het teruggroeien van het haar te bevorderen, om epilepsie of hysterie te behandelen.

Verdampen: bij slapeloosheid, migraine en stress. Kalmeert rusteloosheid. Is zenuwversterkend en brengt balans tussen het sympatisch en para-sympatisch zenuwstelsel (inspanning/ontspanning). Laag doseren! Bezit zeer sterk verdovende eigenschappen. Deze olie is goed te mengen met Den, Lavendel, Kardamom, Petitgrain, zwarte Peper of Sinaasappel.

In bad met badolie: huidverzorgend en verzachtend bij reumatische pijn.

In massageolie op de huid: bijzonder helend en verzorgend, inzetbaar bij alle huidtypes. Verjongend bij de wat oudere huid. Ook huidallergie, uitslag, psoriasis, huidontstekingen, wonden en huidverharding worden goed behandeld met Jatamansi of Nardus olie. Aderversterkend, ook bij spataderen. Verkoelend bij koorts. Typische vrouwenolie vanwege de positieve werking op de vrouwelijke organen.

Psychische werking: Bij sterke psychische pijn werkt Nardus zeer verzachtend. Even een adempauze om bij te komen van de psychische vermoeidheid. Als een heilzame slaap tot de volgende nieuwe morgen.

Let op:
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
- UITWENDIG GEBRUIK
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Kruidig, Aards, Biologisch
Inhoud 5 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk