Pranarom - Mandarijn

Pranarom - Mandarijn
€ 9,55
€ 8,60
Artikelnr: 59
Merk: Pranarôm

Mandarijn - Citrus reticulata - 10 ml - biologische teelt

Mandarijn etherische olie ruikt fris, zoet fruitig. Echt de rijke geur van mandarijn.

Aromatische moleculen: Limoneen, γ-terpineen

Gedistilleerd deel: schil

Toepasbaar als volgt:

Inwendig ++

Op de huid ++++

Verdampen ++++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Van oudsher bekend als: Digestief tonicum: carminatief (tegen winderigheid), licht laxatief • antiseptisch • verzachting thv het centraal zenustelsel: relaxerend, sedatief, licht hypnotiserend • kalmeert het zenuwstelsel: sympaticus.

Verdampen: Een heerlijke ongecompliceerd vrolijke olie om te verdampen bij (drukke) kinderen, maar ookbij onrustgevoelens bij volwassenen en ouderen. Immuun stimulerend en opbouwend na ziekte. Licht krampstillend. Slapeloosheid door spanning verdwijnt met Mandarijn. Deze olie is goed te mengen met Ceder, Nootmuskaat, Kruidnagel of Lavendel.

In bad met badolie: bij spierkrampen, oedeem, menstruele krampen, nerveuze spanning en slapeloosheid. Rustgevend op de hartspier.

In massageolie op de huid: bij acne, vette huid, gecombineerde huid en vochtregulerend bij droge huid. In combinatie met Neroli verzacht het mengsel zwangerschapsstrepen (striae) en littekens.

Psychische werking: Frisse vrolijkheid waartegen niemand weerstand kan bieden. Verfrist, doet angst, verdriet en spanning verdwijnen. Je kunt weer lachen.

Overig: In shampoo tegen vet haar.

Let op:

- Bij gebruik op de huid en inwendig altijd verse olie gebruiken, voor dat doel liefst in de koelkast bewaren. Werkt licht fotosensibiliserend. Na gebruik op de huid enkele uren niet zonnebaden of op de zonnebank gaan.

- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.

- De aanbevolen dosering niet overschrijden.

- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.

- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.

Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Verfrissend, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk