Pranarom - Lime of Limoen

Pranarom - Lime
€ 6,35
Artikelnr: 57
Merk: Pranarôm

Lime - Citrus aurantifolia - 10 ml

Lime etherische olie ruikt kruidig met een vleugje friszoet, kruidiger dan citroen als in cola

Aromatische moleculen: Limoneen, γ-terpineen, α-terpineol

Gedistilleerd deel: fruit

Toepasbaar als volgt:

Inwendig -

Op de huid ++++

Verdampen ++++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Verdampen: Lime geeft een lichte frisse, lichte geur aan een ruimte. De geur blijft niet lang hangen en kan daarom goed worden gemend met een andere olie. Een mengsel met een andere citrus, zoals Lemongrass, Sinaasappel, Rozemarijn of Ylang-ylang biedt een mooie combinatie. Limoen ontsmet de ruimte, doodt bacteriën in de lucht. Stimuleert en verfrist je geest, zelfs als je moe bent. Werkt goed bij apathie en depressieve gevoelens.

In bad met badolie: verfrist lichaam en geest.

In massageolie op de huid: Bij vette of droge huid. Balanceert de sebum productie. De bloedcirculatie van de opperhuid wordt gestimuleerd.

Psychische werking: Lime olie is de meest kruidige van alle citrusoliën en is daarom zeer opbeurend. In droevige momenten werkt ze als de speldenprik. Je schrikt wakker en krijgt weer oog voor de mooie dingen in het leven.

Kinderen: Limoen is subtieler dan citroen en werkt daarom bij kinderen en pubers zo fijn. Misschien wel omdat lime in cola als smaakmaker wordt gebruikt.

Let op: Bij gebruik op de huid altijd verse olie gebruiken. Eigenlijk moet ze voor dat doel in de koelkast worden bewaard. Werkt licht fotosensibiliserend. Na gebruik op de huid enkele uren niet zonnebaden of op de zonnebank gaan.

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

- Buiten bereik van jonge kinderen houden.

- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.

- De aanbevolen dosering niet overschrijden.

- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.

- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.

Advies nodig? Mail ons gerust.

- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.

Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Verfrissend, Kruidig
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk