Pranarom - Lavendel BOB

Pranarom - Lavendel BOB
€ 10,25
€ 9,25
Artikelnr: 1138
Merk: Pranarôm

Pranarom - Lavendel BOB - Lavendula angustifolia - 5 ml - biologische teelt

De Fijne lavendel BOB essentiële olie wordt bekomen door stoomdistillatie van de bloemtoppen van Lavandula angustifolia P Miller. Deze soort komt voort uit een populatie planten van lokale oorsprong die enkel door zaaien worden vermeerderd, zodat de unieke afkomst van elke Lavendelplant en de rijkdom van de variëteit verzekerd zijn.

De Fijne lavendel BOB wordt gekweekt op bergachtige terreinen op een hoogte minimum van 800 meter en geniet daardoor van frisse temperaturen die zorgen voor een aromatische finesse van de essentiële olie. Bovendien beperkt het gebrek aan water in de bodem van deze bergachtige streek de vegetatieve groei en kan het metabolisme van de plant zich richten op de synthese van aromatische bestanddelen.

De Fijne lavendel BOB wordt gekarakteriseerd door haar bijzondere olfactieve kwaliteiten en kan onmiddellijk herkend worden door ongeëvenaarde subtiliteit van haar parfum.

Het label BOB* garandeert de kwaliteit en de oorsprong van de essentiële olie. *Berschermde Oorsprongs Benaming
De authentieke essentiële olie van Fijne lavendel uit Haute Provence is de enige die het BOB label draagt.


Aromatische moleculen: Linalol, linalyl acetaat

Gedistilleerd deel: bloeiende top

Toepasbaar als volgt:
Inwendig ++++
Op de huid ++++
Verdampen +
(++++ = heel geschikt, - = liever niet)
Van oudsher bekend om zijn eigenschappen :

Verdampen: Reinigt de lucht en verfrist. Helpt bij luchtwegklachten en kou. Vrolijkt je op, helpt zowel volwassenen als kinderen bij het inslapen. Ontspannend, hoofdpijnstillend, stressverlagend. Weert insecten. Goed te mengen met Bergamot, Citroen, Geranium, Roos, Neroli, Den, Scharlei, Cederhout, Kruidnagel, Vetiver, Patchouli of Sinaasappel.

In bad met badolie: kalmeert nerveuze en gespannen gevoelens. Slaapbevorderend.

In massageolie op de huid: Pijnverdovend, huidherstellend. Verzorgend en ontspannend op stijve en gespannen spieren. Bevordert de doorbloeding. Verzacht zonnebrand en rode huid na het scheren. Kleine wondjes genezen prachtig.

Overig:
Psychische werking:
Verdrijft nare gedachten. Zwaarmoedigheid wordt verlicht. Een sfeer van zuiverheid, frisheid en orde vindt zijn weg. Helpt om zware energie en de last van een drukke dag los te laten.

Tips & advies:

1 druppel op de polsen voor instant rust of voor een subtiel parfum die ons doet denken aan ‘la douce et belle Provence’.

Let op:

- Overdosering kan hoofdpijn en een opgejaagd gevoel veroorzaken.
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.

Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.

Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Bloemig, Verwarmend, Biologisch
Inhoud 10 ml, 30 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk