Pranarom - Kruidnagel

Pranarom - Kruidnagel
€ 6,30
€ 5,45
Artikelnr: 50
Merk: Pranarôm
Kruidnagel nagel of in het Latijn Eugenia caryophyllus - 10 ml - Pranarom van biologische teelt

De kruidnagelboom, afkomstig van de Molukken, groeit tot 20 m hoog en gedijt goed op goed gedraineerde, tropische, maritieme bodems. De wit-rose bloemen groeien in kleine compacte vertakte schermpjes.

Van oudsher is kruidnagelolie bekend vanwege: zeer sterk antibacteriële werking met zeer breed spectrum • schimmel dodend • dood parasieten, ontwormend • maagmiddel, carminatief (gaat winderigheid tegen) • antiviraal en afweer stimulerend – uterien, nerveus en sexueel tonicum • bloeddrukverhogend • verdovend en verschroeiend.

Aromatische moleculen: Eugenol, eugenyl acetaat
Gedistilleerd deel: kruidnagel

Toepasbaar als volgt:
Inwendig ++++
Op de huid ++++
Verdampen +
(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Verdampen:Stimuleert bij een algemeen gevoel van zwakte. Antibacterieel. Ondersteunend bij aandoeningen van de longen zoals bronchitis. Insectenwerend. Deze is goed te mengen met Bergamot, Jasmijn, Roos, Rozenhout, Vanille of Ylang-Ylang.

In bad met badolie: Pijnverdovend. Inzetbaar bij reuma, gordelroos, bij kou, griep en vermoeidheid.

In massageolie op de huid:Bijzonder effectief tegen schimmels zoals zwemmerseczeem. Ook bij gordelroos. Tegen pijn van reumatische klachten en verstuikingen. Werkt regulerend op de schildklier.

Psychische werking: Vergemakkelijkt om oude pijn en bagage uit je verleden achter je te laten en door te gaan. Toont je de vergankelijkheid van de aardse dingen en helpt je met deze realiteit te leven.

Let op:
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 6 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
- Niet toepassen op gevoelige of beschadigde huid.
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Verwarmend, Kruidig, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk