Pranarom - Heilige Basilicum

Pranarom - Heilige Basilicum
€ 10,00
€ 9,00
Artikelnr: 18
Merk: Pranarôm
Heilige Basilicum, ook bekend onder de naam Tulsi - Ocimum sanctum - 5 ml - Pranarom
Geur: zoetig, kruidig, speciaal

Tulsi is bekend uit vele rituelen rondom meditatie, reiniging, rituelen die met name in Oosterse culturen zeer gekend zijn en steeds meer hun weg in het Westen vinden.

Aromatische moleculen: Methyl eugenol, ßcaryofylleen
Gedistilleerd deel: blad
Toepasbaar als volgt:
Inwendig -
Op de huid ++++
Verdampen ++++
(++++ = heel geschikt, - = liever niet)


Verdampen: Maakt helder en alert. Opent de geest voor spirituele ervaringen. Werkt openend en opwekkend bij nerveuze somberheid. Verlicht bij geestelijke vermoeidheid. Gecombineerd met de olie van Scharlei, Geranium en Rozenhout wordt de werking versterkt.

In bad met badolie: bij vermoeidheid en ook alle ‘kou’ klachten, zowel fysiek als emotioneel.

In massageolie op de huid: ontspannend bij spierpijnen, darmklachten, luchtwegklachten. Ook goed tegen slappe huid en rimpels.

Psychische werking: Deze bijzondere olie uit India dankt de naam aan de meditatieve kwaliteiten. Is aardend en verhoogt de concentratie. Maakt het hoofd helder, verlicht en geeft nieuwe kracht en helderheid. Echt opwekkend, bekrachtigend. Helpt om weer in balans te komen. Goed inzetbaar bij innerlijke veranderingsprocessen, maar ook bij examenvrees, vlieg- of faalangst.

Let op:
Te hoge dosering kan averechts werken.
- Niet langere tijd achtereen gebruiken.
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.
Merk Pranarôm
Type Kruidig
Inhoud 5 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk