Pranarom - Eucalyptus radiata

Pranarom - Eucalyptus radiata
€ 7,95
€ 7,15
Artikelnr: 40
Merk: Pranarôm
Eucalyptus radiata (bio) - 10 ml - Pranarom
Olie van wild Eucalyptus geurt sterk en fris, echt eucalyptus

Eucalyptus radiata is een boom die houdt van een droge bodem en subtropische hoogte. De grijsblauwe stam en vezelige schors zijn kenmerkend. De jonge blaadjes zijn, terwijl de volwassen blaadjes meer lancetvormig zijn. Traditioneel gebruiken de Australische Aboriginals vers eucalyptusblad als wondverband.

Van oudsher bekend wegens anticatarrhale en expectorans eigenschappen. Eucalyptus radiata is verder gekend als hoestwerend, antviraal, afweer stimulerend, antibacterieel, onstekingsremmend, energizer en neurotnicum.

Aromatische moleculen: 1,8 cineole, α-terpineol
Gedistilleerd deel: blad

Toepasbaar als volgt:
Inwendig ++
Op de huid ++++
Verdampen ++++
(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Verdampen:Voor iedereen met luchtwegklachten. Heel geschikt voor langdurig gebruik. Verzacht en voorkomt luchtweg- en voorhoofd- en bijholte klachten. Weerstandsverhogend, waardoor bacteriën en virussen beter worden weerstaan. De ruimte waarin je deze olie inzet wordt ontsmet. Deze olie is goed te mengen Lavendel, Lemongrass en citrus-oliën.

In bad met badolie: Bij spierklachten, kou, griep en luchtwegklachten. Afweerstimulerend.

In massageolie op de huid: Desinfecterend bij kleine wonden en zweertjes. Pijnverdovend bij spier en gewrichtsklachten.

Stoombad: Heel goed bij astma, keelontsteking, bronchitis en ontstoken slijmvlies. Verlichtend bij hoofdpijn, zenuwen en zenuwpijn.

Psychische werking: Verzacht en kalmeert. Helpt te denken en te concentreren. Laat je zien waar je bent en helpt je terug op weg.

Let op:
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Zonder advies van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Verfrissend, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk