Pranarom - Javaanse Citronella

pranarom - citronella javaanse essentiele olie
€ 5,20
€ 4,65
Artikelnr: 1319
Merk: Pranarôm

Pranarôm - Javaanse Citronella - Cymbopogon Winterianus biologisch
Haar frisse, groene citroenachtige geur lijkt erg op die van melisse in wiens plaats ze soms wordt gebruikt.

Zoals alle planten uit de Cymbopogon-familie is de Javaanse citronella een kruid afkomstig van Indonesië, dat lange smalle bladeren, lineaire takken en een lineaire bloeiwijze heeft. Citronella’s zijn grote wintervaste kruiden die geteeld worden of in het wild voorkomen in tropische streken: Java, Sri Lanka ...

Deze 100% natuurlijke essentiële olie is ideaal voor het afweren van muggen en insectenbeten. Het wordt ook gebruikt voor reuma, tendinitis en artritis.

Aromatische moleculen: Geraniol, citronnellol, citronnellal, geranial

Gedistilleerd deel: bovengrondse delen

Inhoud:

10 ml

Toepasbaar als volgt:

Orale inname: -

Gebruik op de huid: ++++

Lucht verspreiding: ++++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Verdampen: Etherische citronella olie is een van de meest gebruikte oliën in aromatherapiez ze zorgt voor de kenmerkende citrusgeur in veel verschillende geurkaarsen en geursprays. De geur citronella olie zorgt niet alleen voor een prettig leefklimaat in huis maar verjaagt ook nog eens muggen. Een mengsel met Den, Eucalyptus, Geranium of Lavendel haalt de scherpe kantjes er af en geeft een prettig effect.

In bad met badolie
: Etherische citronella olie heeft een verlichtend effect bij verkoudheid. Voeg een beetje citronella olie toe aan uw bad, samen met wat honing en / of melk en geniet van de verlichtende effecten. Begin met een paar druppels en voer het op als u er goed op reageert.

In massageolie op de huid:
De geur van citronella werkt opwekkend, en verminderd stress, moeheid en somberheid. Daarnaast heeft de olie ook nog eens een pijn bestrijdende werking. Hierdoor is etherische citronella olie erg geschikt voor massages tegen spierpijn en pijn op de gewrichten. Citronella olie heeft een reinigende werking op de huid, de olie doodt bacteriën en schimmels en houdt hiermee de huid schoon en gezond. Daarnaast helpt citronella olie om wonden te herstellen en te genezen.

Psychische werking
: Citronella-olie werkt met haar frisse, citroenachtige geur stimulerend en opmonterend bij lusteloosheid en depressies. Tevens helpt het bij het loslaten van oude gedragspatronen en het doorbreken van gewoontes. Hierdoor ontstaat weer ruimte om nieuwe dingen te ondernemen en nieuwe indrukken op te nemen.

Let op:

- Niet op beschadigde of gevoelige huid te gebruiken.
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
Advies nodig? Mail ons gerust.


Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie


Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Verfrissend
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk