Pranarom - Citroen

Pranarom - Citroen
€ 6,90
€ 6,20
Artikelnr: 27
Merk: Pranarôm

Citroen - Citrus limonum - 10 ml biologisch - Pranarom

De geur van echte Citroenolie is zoals een citroen echt ruikt: helder, levendig fris

Aromatische moleculen : Limoneen

Gedistilleerd deel : schil

Citroen is de vrucht die het meest gebruikt wordt in de natuurlijke geneeskunde. De essence wordt gewonnen door koude persing van het buitenste deel van de schil. Er zijn ongeveer 3000 citroenen nodig voor 1kg essence. Deze olie is zo veelzijdig dat ze standaard en met groot succes bij een groot aantal aandoeningen wordt gebruikt. Het neutraliseert binnen 5 minuten de Eberth bacil en staphilococcen en binnen 20 minuten de Loeffer bacil (difterie)

Van oudsher bekend als: • Antibacterieel • antiseptisch • antiviraal • vitamine P mimeticum, verdunt het bloed • stimuleert de vertering, carminatief (tegen winderigheid), eetlustopwekkend, zuiverend • steenoplossend.

Toepasbaar als volgt:

Inwendig ++ (alleen bij de biologische variant)

Op de huid ++++

Verdampen ++++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Verdampen: Citroen geeft een lichte frisse geur aan een ruimte. De geur blijft niet lang hangen en kan daarom goed worden gemengd met een andere olie. Een mengsel met een andere Citrus, Ceder, Elemi, Geranium, Lavendel, een Dennenolie, Sandelhout of Ylang-Ylang levert een mooie combinatie.
Citroen doodt bacteriën in de lucht, stimuleert en verheldert het denken en helpt bij het concentreren.

In bad met badolie: Citroen verfrist het lichaam en verheldert je gedachten.

In massageolie op de huid: Bij vette of droge huid. Versterkt de aderwand van de haarvaatjes en is daardoor een goed middel tegen couperose. Bloed- en lymfecirculatie worden gestimuleerd, en de productie van witte bloedlichaampjes krijgt een impuls.

Psychische werking: Een frisse wind doet de spreekwoordelijke “stofnesten” verdwijnen. Bij gevoelens van zwaarte en muurvast zitten in patronen geeft Citroen weer een gevoel van lichtheid en frisheid. Brengt je heel snel in het hier en nu.

Let op:
- Op de huid altijd verse Citroenolie gebruiken. Eigenlijk moet ze voor dat doel in de koelkast worden bewaard.
- Werkt licht fotosensibiliserend. Na gebruik op de huid enkele uren niet zonnebaden of op de zonnebank gaan.
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Zonder advies van een deskundige niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Verfrissend, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk