Pranarom - Chinese Kaneelboom

pranarom - chinese kaneelboom essentiële olie
€ 6,50
€ 5,85
Artikelnr: 49
Merk: Pranarôm

Pranarôm - Chinese Kaneelboom - Cinnamonum cassia biologisch

Kaneel olie ruikt mild, kruidig, zoet, kaneelachtig.

Deze winterharde plant groeit op lichte zandachtigen grond in West- Europa, hij heeft geveerde blaadjes en composietbloemen met enkele tongvormige witte blaadjes rond een geel hartje op een konische bloembodem en geelachtige geribbelde dopvruchten.

Aromatische moleculen : E-cinnamaldehyde

Gedistilleerd deel : blad-takje

Inhoud:
10 ml

Toepasbaar als volgt:

Inwendig ++

Op de huid ++++

Verdampen ++

(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Van oudsher bekend als: Ontstekingsremmend • jeukwerend, anti-allergisch • stimuleert de vertering: carminatief (tegen winderigheid), cholagoog (galdrijvend) • antiparasitair • sedatief (kalmerend), pre-anestheticum, kalmering van het Centraal zenuwstelsel, pijnstillend, analgetisch.

Verdampen: bijzonder opbeurend en verwarmend voor mensen die uitgeput of depressief zijn. Verlichtend voor luchtwegaandoeningen. Acute bronchitis, infecties van hoofd- en bijholten worden goed bestreden met deze olie. Kaneel is goed te mengen met een citrus olie, Lemongrass, Sandelhout of Ylang-Ylang.

In bad met badolie: n.v.t.

In massageolie op de huid:versterkt het bindweefsel. Werkzaam tegen insectenbeten, luis en schurft. Voetschimmel verdwijnt. Tegen verkrampte spierpijn en reumatische pijn. Hart- en circulatiestimulerend. Bloedverdunnend.

Psychische werking: bij gevoelsarmoede, neiging tot afzondering, gespannenheid en angsten. Opent alle zintuigen en bevordert de creativiteit. Kaneelolie geeft emotionele warmte en geborgenheid. Zij maakt psychische spanning en verharding los en stimuleert de fantasie.

Let op:
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
- Niet toepassen op gevoelige of beschadigde huid.
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Kruidig, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk