Pranarom - Cajeput

Prnaarom - Cajeput
€ 4,65
€ 4,20
Artikelnr: 22
Merk: Pranarôm
Cajeput (Kajeput) - Melaleuca cajuputti - 10 ml - biologische teelt - Pranarom
Cajeput etherische olie ruikt krachtig, fris, kruidig, een vleugje eucalyptus met iets van fruit.

Cajeput is een aromatische boom afkomstig uit India, waarvan de witte schors gemakkelijk afpelt. De naam Cajeput is afkomstig van het Maleis en betekent witte boom. Deze sterke robuste boom groeit tegenwoordig in het wild in het Verre Oosten, Indonesië en Australië. Hij behoort tot het geslacht van de Maleleuca en de familie van de Myrtaceae een familie van bomen en planten zeer nuttig in de aromatherapie. De Cajeput lijkt op de tea-tree en de niaouli maar is eenvoudiger in gebruik omdat deze essentiële olie zeer zacht is.

Aromatische moleculen: 1,8 cineole, limoneen
Gedistilleerd deel : blad

Toepasbaar als volgt:
Inwendig -
Op de huid ++++
Verdampen ++++
(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Van oudsher bekend als: anti-infectieus • slijmuitdrijvend• antiseptisch • jeukwerend • expectorans • tegen zenuwpijnen • ontzwellend.

Verdampen: Heel effectief bij luchtwegklachten als astma en bronchitis en griep. Slijmoplossend, waardoor neusverkoudheid er ook door verbetert. Geeft een helder hoofd en stimuleert de concentratie. Goed te mengen met Palmarosa, Ylang-Ylang, Ravensara en Rozenhout.

In bad met badolie: Bij spier- en gewrichtspijn. Bij kou en griep stimuleert Kajeput het afweersysteem. Bij genitale herpes werkt Kajeput antiviraal.

In massageolie op de huid: Bij acne, vette of slecht doorbloede of vale huid stimuleert en herstelt Kajeput. Ontstekingsremmend en pijnverdovend, dus werkzaam bij reumatische pijn en zenuwpijn. Ook spierpijn verzacht. Beschermt tegen verbranding, en kan de huid voor en na bestraling goede diensten bewijzen.

Psychische werking: Geeft helderheid in tijden van verwarring. Helpt om vanuit die helderheid in actie te komen en je verstoorde levensritme opnieuw vorm te geven.

Let op:
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.

Merk Pranarôm
Type Kruidig, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk