Pranarom - Bergthee

Pranarom - Bergthee
€ 7,65
€ 6,90
Artikelnr: 21
Merk: Pranarôm
Bergthee - Gaultheria fragrantissima - 10 ml - biologische teelt van het merk Pranarom
Geur: houtig, licht rokerig, met iets medicinaals

Deze olie van de Gaultheria fragrantissima is afkomstig uit Nepal en wordt gebruikt voor gelijkaardige indicaties als Gaultheria procumbens. Het is de Nepalese wintergreen. De CGEO van de bergthee verzacht de spierpijnen ten gevolge van overbelasting, rugpijn, artritis en alle mogelijke spier- en skelet gerelateerde problemen. De olie ontspant de spieren en vermindert de ontsteking in de gewrichten en de pezen.

Aromatische moleculen: Methyl salicylaat
Gedistilleerd deel: blad

Van oudsher bekend om de volgende eigenschappen: ontstekingsremmend • anti-reumatisch • pijnstillend • krampstillend • regeneratie lever • urine drainerend • koortswerend

Toepasbaar als volgt:
Inwendig -
Op de huid ++++ (altijd verdunnen)
Verdampen +++
(++++ = heel geschikt, - = liever niet)

Verdampen: door de sterke en wat medicinale geur is het voor de meeste mensen weinig aantrekkelijk om te verdampen. Katten houden er helemaal niet van. Men noemt deze olie wel 'kattenschrik'.

In massageolie op de huid: bij spierpijn, artritis, ischias, epicondilitis. Oedeem kan mogelijk ook verminderen met deze olie.

Psychische werking: Verlicht en troost wanneer psychisch alles is vastgelopen. Helpt slepende problemen te verwerken. De uitnodigende, geborgen atmosfeer van Anijs geeft veiligheid en helpt oude pijn en angst los te laten.

Overig: stomen met twee druppels in een kom heet water.

Let op:
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 6 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
- UITWENDIG GEBRUIK
- NIET gebruiken bij overgevoeligheid voor aspirine

Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie

Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.
Merk Pranarôm
Type Kruidig, Biologisch
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk