Pranarom - Bergamot

Pranarom - Bergamot
€ 8,40
€ 7,55
Artikelnr: 19
Merk: Pranarôm
Bergamot - Citrus bergamia -10 ml - Pranarom
Geur: fris, fruitig, met een subtiel citroenaccentje. Echt een oppepper!

Aromatische moleculen : Linalol, limoneen, linalyl acetaat
Gedistilleerd deel : schil
Van oudsher bekend omdat het werkt als volgt: variabel antibacterieel • krampstillend • carminatief (tegen winderigheid), digestief, laxatief • kalmerend en sedatief van het centraal zenuwstelsel.

Toepasbaar als volgt:

Inwendig -
Op de huid ++++
Verdampen ++++
(++++ = heel geschikt, - = liever niet)


Verdampen:
Bergamot verspreidt een frisse geur en maakt opgewekt. Werkt uitgesproken positief op depressies, onrust of stressgerelateerde klachten. Slapeloosheid neemt af met Bergamot. Het geeft een oppepper bij vermoeidheid door uitputting. De geur van Bergamot is - net als bij alle citrus-oliën - ook fijn gemengd met Den-achtigen, Sandelhout, Lavendel, Geranium, Marjolein en Mandarijn.

In bad met badolie
: Verfrist en kalmeert en reduceert stressklachten.

In massageolie op de huid:
Bij Acne en vette huid. Ook bij eczeem, psoriasis, vitiglio en jeuk doet Bergamot goed werk.

Psychische werking
: Opluchtend en ontspannend bij angst en depressie. Het ik-gevoel komt weer terug en plezier in het leven krijgt weer ruimte.

Let op:

- Bergamot werkt sterk fotosensibiliserend. Na gebruik op de huid twee uur niet zonnen. Gemengd in een goede basisolie of creme, neemt het risico van zonnebrand aanzienlijk af. Er bestaat FCF-vrije Bergamot. Die is niet fotosensibiliserend, maar mist de kostbare psychische werking.
- Buiten bereik van jonge kinderen houden.
- Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.
- De aanbevolen dosering niet overschrijden.
- Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.
- Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte.
Advies nodig? Mail ons gerust.

Pranarôm, expert in wetenschappelijke aromatherapie


Pranarôm werd opgericht in 1975 door Pierre Franchomme onderzoeker en aromatherapeut die bekend werd om zijn vooruitstrevende en vernieuwende werk in chemotype onderzoek. Hij ging een stap verder. En dat is wat Pranarom ook vandaag nog doet. Daarom staan wij 100% achter deze producten.

Dominique Baudoux leidt dit bedrijf sinds 1991. Hij is apotheker van opleiding met passie voor essentiële oliën. Hij heeft Pranarôm internationaal op de kaart gezet met behoud van het oorspronkelijke doel van onderzoek. Dankzij medewerkers met liefde voor essentiële oliën heeft Pranarôm de ontwikkeling van wetenschappelijke aromatherapie bevorderd, met bewonderenswaardige wetenschappelijke nauwkeurigheid.
Het resultaat is dat Pranarôm International leider is op het gebied van de wetenschappelijke aromatherapie.

Bij Pranarôm wordt elke nieuwe zending van essentiële oliën geanalyseerd in het laboratorium met behulp van GC-MS gas-fase chromatografie. Dit garandeert u de hoogste kwaliteit van 100% zuiver natuurlijke en complete chemo-getypeerde essentiële oliën. De term 'chemisch gedefinieerd' op de verpakking en andere uitingen komt daar uit voort en houdt in dat de uit natuurproducten gewonnen etherische olie van het merk Pranarom geanalyseerd en getest is en dat alle scheikundig te benoemen bestanddelen en van dit natuurproduct bekend en geregistreerd zijn.
Merk Pranarôm
Type Verfrissend
Inhoud 10 ml
  • Gratis verzending boven de € 50,- (*)
  • Persoonlijk advies op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar
  • U bent welkom in onze natuurgeneeskundige praktijk